Hopp til hovedinnholdet

Har dere forslag til øvelser uten treningsutstyr for å få større armer?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg syns jeg har så tynne armer og har lyst å gjøre de større, har ikke noe trenings utstyr hjemme og har ikke lyst å bruke penger på treningssenter, har dere noen øvelser og dager jeg kan gjøre det?

Besvart 24.02.2019 22:19
 

Svar
Hei Gutt, 13 år! 

Så bra at du har lyst å trene! 

Vi på ung.no setter dessverre ikke opp treningsprogrammer, men jeg kan komme med mer generelle råd. 

Når man trener styrke vil man ikke bare påvirke ett område av kroppen, man påvirker hele kroppen, noe som er positivt for helsen. Allikevel kan man påvirke armene ved å trene øvelser for overkropp. Jeg anbefaler allikevel at du trener hele kroppen og ikke bare armene da det er bedre for både helsen og kroppen! 

Når det gjelder aktivitet anbefales det at unge er i fysisk aktivitet minst én time hver dag med moderat/ hard intensitet. Man bør gjøre aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet minst 3 ganger i uken. 

  • Du kan for eksempel trene armer og bein 3 dager i uken: mandag, onsdag og fredag, slik at du får en god pause mellom øktene dine for å samle opp ny energi. Du kan for eksempel ha en joggeøkt en av de andre dagene. 


Veldig mange kjenner på et press om å se ut på en bestemt måte og finner kanskje ut at de er misfornøyd med kroppen sin pga at de sammenlikner seg med andre. Vi er alle ulike og kommer i ulik størrelse og form. Du er i en alder der kroppen din går fra å være gutt til å bli mann, noe som innebærer at du nok vil få mer muskler. Vær tålmodig med kroppen din og  fornøyd med den kroppen du har akkurat NÅ  og tren for å ha det gøy og for å ha en god helse, det er det viktigste! Så skal du se at kroppen din endrer seg ila puberteten og ved trening. 

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse