Hopp til hovedinnholdet

Kan vi være nakne sammen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på noe det er at jeg bør langt ut i skogen og nærmeste nabo er 2 km Unn og vi må kjøre 1km for å komme til veien den veien vi kjøre for å komme til hovedveien er det bare vi som kjører på. Så jeg lurer på om jeg kan gå hjemme naken siden mamma og pappa er borte i hele helgen og jeg skal få besøk av fetten min. Så vi er kjemme alene vi to og vi liker og hvære nakene ssmmen og runke sammen. Og bade i bobblebade ssmmen nakene og gjøre alt nakene. Så vi pleier og gjøre alt det vi gjør til vanlig med klærne på. Men nå er vi alene hele helgen å jeg lurte på om vi kunne gå rundt nakene i huset og ute. Foreksempel hoppe på trampoline naken, sove sammen naken og alt man gjør til vanlig?

Besvart 27.02.2019 17:05
 

Svar
Hei

Det finnes ingen lov som sier at dere to ikke kan være nakne sammen, så lenge dere begge to ønsker det. Det å være naken på offentlig sted eller til offentlig sjenanse, er derimot ikke lov (blotting). Men det høres jo ikke ut som det er et aktuelt tema for dere inne i skogen, på privat eiendom og med liten risiko for at noen kommer forbi.

Du skriver ingenting om alderen på fetteren din, så når det gjelder det seksuelle, er jeg litt usikker på hva jeg skal svare. Om fetteren din er over 16 år, og noen oppdager at dere gjør seksuelle handlinger med hverandre (og de ikke liker det), så kan han anmeldes pga lov om seksuell lavalder som er 16 år i Norge.

Ellers er det ikke uvanlig at to gutter som står hverandre nære, utforsker seksualiteten sammen. Før i tiden hadde det til og med et navn - såkalte "runkeklubber" der to jevnaldrende kompiser eller flere runket sammen/med hverandre. 

Håper dette er svar på det du lurte på. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett