Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt for jenter og ha sex med mange forskjellige gutter ofte?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Er det normalt for jenter på min alder å fly rundt (ikke på fest) og ha sex med mange forskjellige gutter ofte? Da er det snakk om samme alder som meg, 2-3 år eldre og 9 år eldre. Eller vil du si dette er unormalt?

Besvart 02.03.2019 18:00
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Det er stor forskjell på seksuell lyst, og også ønske og behov for en seksualpartner. 

Det er forsket noe på dette med antallet seksualpartnere. Dessverre er de norske undersøkelsene litt gamle. Du kan lese om de her. Som du ser er det vanlig med 6, 7 partnere. Det er noen som har veldig få partnere, mens noen har mange, noe som påvirker gjennomsnittstallet.

Noen som ofte har tilfeldig sex sier de nyter selve seksualiteten. Andre er ute etter spenningen med nye partnere. Andre igjen leter etter en kjæreste. Noen beskriver behovet for bekreftelsen de får gjennom tilfeldig seksualitet, det å føle seg attraktiv.

I en studie i England er det funnet at 1 av 10 kvinner får orgasme ved tilfeldig sex, mens 7 av 10 menn får orgasme ved tilfeldig sex. 

 

Det er en selv som bestemmer hva en vil gjøre. Du er 17 år og da er du over den seksuelle lavalder. Så lenge seksualiteten er frivillig og de du har sex med er over 16 år, er det helt flott å ha seksualitet. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex