Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge bør en treningsøkt være og hvor ofte bør man trene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvor lenge bør en treningsøkt være og hvor ofte bør man trene? 1 time og 30 min styrke trening 1 gang i uka og 30 min løping 2 ganger i uka?, eller hva synes dere? Jeg personlig har ridning og klatring 1 gang i uka.

Besvart 02.03.2019 15:49
 

Svar
Hei Jente, 13 år!

Akkurat hvor grensa går for hvor mye man skal trene varierer fra person til person, og er er sterkt avhengig av treningstilstand. En person som er i god fysisk form kan trene mye mer enn en person som nesten aldri har trent tidligere. Treningstilstanden må bygges opp gradvis, og progresjon innen treningsmengde er nødvendig for å oppnå godt utbytte.

Helsedirektoratet anbefaler barn og unge til å være aktive i minst én time hver dag. Med ”aktiv” mener man ALL bevegelse man gjør i løpet av dagen (gå, løpe, ha gym, gå i trapper, rydde rommet og så videre). Man bør være aktiv med høy intensitet minst tre ganger i uken og da utføre aktiviteter/trening som øker muskelstyrke. Høy intensitet er når pusten går mye raskere enn vanlig, for eksempel ved løping.

Hvor lenge en treningsøkt skal vare er det heller ingen fasit på. Det beste er å variere, og man får gjennomført en god treningsøkt på 30-60 minutter. Men variasjon er som sagt smart, og enkelte dager har man kanskje bedre tid og overskudd, og da kan man trene lengre enn dager man har lite energi eller har drlig tid. All aktivitet teller, så det er aldri bortkastet uansett hvor kort økta er. 

Her kan du lese mer om akkurat det du lurte på: Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse