Hopp til hovedinnholdet

Gravid og liten blødning, bør jeg bekymre meg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er gravid 1-2uker (noe digital test viste). Jeg fikk idag en blødning som er lys rosa og mindre enn vanlig mensen. Vil tro dette er en festeblødning. Men, jeg fikk sterke mensensmerter en stund før blødningen. Er dette normalt? Burde jeg bekymre meg for spontanabort? Har skrevet innlegg i gravid gruppe der 2 personer har svart at det er normalt og minnet om deres festeblødning. Er så usikker og redd for spontanabort da vi har prøvd å bli gravid en stund.

Besvart 04.03.2019 13:15
 

Svar
Hei

Gratulerer med graviditeten. Jeg skjønner at du bekymrer deg for den lille blødningen du har hatt, men dette er nok ikke helt uvanlig i starten av graviditeten og behøver derfor ikke å bety noen ting.

Det er riktig at blødningsårsaken kan være at egget festet seg mot livmorveggen. Gravide har også lettblødende slimhinner noe som kan gi en liten blødning f.eks i forbindelse med et samleie. Dette er helt ufarlig. Dersom blødningen din nå har avtatt og du heller ikke har smerter, synes jeg ikke at du trenger å bekymre deg.

Men dersom smertene øker tiltross for minimal blødning, synes jeg at du skal få en vurdering av fastlegen din. Dette gjelder også om du får en kraftig blødning.

Ønsker deg masse lykke til videre. Husk at de aller fleste blødninger er helt uskyldige og lite å bekymre seg over.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet