Hopp til hovedinnholdet

Finnes det en måte å miste fett på magen fort?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som har slitt med veldig dårlig selvbilde. Det har blitt mye bedre de siste månede, men jeg er misfornøyd med magen min. vil ikke si at jeg er tykk eller har mye fett på magen, men jeg har litt. Jeg gikk på turn i mange år men måtte slutte pga skader. I de siste 2årene etter jeg sluttet har jeg lagt på meg litt. Vil ha tilbake den kroppen jeg hadde før. Finnes det en måte å miste fett på magen fort, som ikke handler om å sulte seg? Vennene mine sier det er det som går fortest.... MVH meg

Besvart 06.03.2019 10:14
 

Svar
Hei!

Det er dumt at du er misfornøyd med hvordan du ser ut. Men det er jo veldig bra at du synes du likevel har fått bedre selvbilde den siste tiden!

Ungdom forandrer seg i puberteten. For noen innebærer det ganske store forandringer, mens andre endrer seg litt mindre. Kroppen skal endre seg fra å være barn til å bli voksen og noen synes det kan være vanskelig å akseptere disse endringene. Altså er det nok flere enn deg som ønsker at kroppen skulle være slik den var før.

For jenter betyr endringen blant annet at man får pupper og mer underhudsfett rundt mage, rumpe og lår. Mange opplever dette som at de legger på seg, men det er en naturlig del av utviklingen. Underhudsfettet spiller blant annet en rolle i produksjonen av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.

Det er ingen måte å miste fett på magen på kort tid. Å sulte seg er absolutt ingen god løsning. Antakelig går sultingen utover mange andre ting før fettet blir borte på magen. Å sulte seg kan føre til alvorlige konsekvenser.

Styrketrening og aktivitet kan gjøre at man opplever kroppen som strammere og fastere. Dessuten blir man sterk og kan forebygge skader når man trener styrke. Det å være i aktivitet er bra både for kroppen og hjernen.

Du kan selvfølgelig trene magemuskler og på den måten oppleve at magen føles strammere. Men prøv å trene andre muskler i kroppen også, ikke bare magen.

Kanskje hadde du følt deg litt bedre om du fikk snakket med noen om de tankene du har om kroppen din. Ved å sette ord på det som er vanskelig kan det kjennes lettere. Du kan øve deg på å like deg selv bedre! Det kan noen ganger være litt vanskelig å få det til alene, og mange ungdommer liker å snakke med helsesykepleier om slike ting. Helsesykepleier har erfaring med å snakke med ungdom og kan mye om pubertet, kropp og trening. Du kan ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Små endringer i kostholdet kan gi stor effekt (colourbox.com)

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse