Hopp til hovedinnholdet

Lei medelevene mine - hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er utrolig lei vennene mine, de utestenger meg og når jeg sier ifra ender det opp med at jeg er den slemme og at Jeg bare klager osv... noen ganger kan de være veldig snille, men jeg har ingen ordentlig bestevenn på skolen jeg bare later som om jeg liker dem for å ha noen, og jeg kan ikke finne noen nye venner fordi de kommer til å bli små sure, uansett er jeg dritt lei av hele trinnet mitt alle er så rare og ingen passer meg og det er Vansklig å forklare men jeg gleder meg til vgs for jeg har søkt der de ikke skal. Men hvordan skal jeg holde ut resten av 10.?

Besvart 06.03.2019 14:02
 

Svar
Hei

Det er ganske vanlig å kjenne på en metthetsfølelse når ungdomsskolen begynner å nærme seg slutten. Det er bare 3 måneder igjen ;-)

Jeg tror det er lurt av deg å forsøke å holde en god tone med medelevene den siste tiden, selv om du begynner å bli lei.

Forsøk å trekke deg litt tilbake, og bare observer. Ikke la deg irritere. Tenk at nå er det en liten stund igjen, og så skal du bytte miljø.

Du kan lære mye ved å bare se, uten å konfrontere. Gi litt mer blaffen i om du ikke er enig - det er ofte ikke så viktig om du er 100% enig eller ikke.

Forstår du hva jeg mener?

Legger ved noen artikler som du kan se på.

Masse lykke til den siste tiden :-)

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Det som er bra med å lese bøker!

En åpen bok som ligger på et bord (Foto: Colourbox)

Bøker kan få deg til å føle deg trist, glad, sint eller informert. Det finnes bøker for alle, uansett interesser. Finn deg en bok som passer for deg!

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Føler du deg utestengt?

Jente sitter aleine med mobilen (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap