Hopp til hovedinnholdet

Har aldri fått ein tampong inni selv om hullet er ganske stort

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, inni fitta mi der hullet er, ligger det noe greier (nesten som ei hinne) sånn 1cm inni. Vet ikke hva det er men har aldri fått ein tampong inni selv om hullet er ganske stort, men den greia som ligger inni DEE dekker hele hullet... hva tror dere det er og hva burde eg gjøre?

Besvart 14.03.2019 20:52
 

Svar
Hei jente 17 år

Hos noen jenter er ikke skjedekransen (jomfruhinnen) helt åpen, og jeg tenker at det mulig er slik for deg. I noen tilfeller kan også skjedekransen være så stram at det blir vanskelig å føre noe inn.

Siden du lurer på hva dette er og det er vanskelig å sette inn en tampong, kan du få dette vurdert enten av legen på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen din. I noen tilfeller kan det være behov for et mindre inngrep for å få ordnet dette, men det er ikke sikkert at det gjelder for deg.

Her kan du se et bilde av hvordan skjedekransen kan se ut.

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette inn en tampong?

Tampong (colourbox.com)

Det kan være litt vanskelig å finne ut hvordan man skal sette inn en tampong. I pakken med tamponger ligger det bruksanvisning. Den er det lurt å se på. Noen tror at skjeden er for trang. Det er den ikke. Skjeden er svært tøyelig. Med litt øvelse, greier du å slappe av og få satt tampongen på plass.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse