Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål
jeg hadde ubeskyttet sex for noen dager siden, og lurer på om jg kan være gravid. jeg føler jeg må tisse, men jg må egentlig ikke. for det kommer ikke noe når jg går på do. når jeg går på do hele tiden. og selvom jg sitter eller ligger, føler jg noe presse der nede, dt stikker litt. også gjør det vondt i magen, stikker litt.. gjør likosm vondt når jg tisser. selvom det ikke kommer så mye. kan jg være gravid? eller er noe galt?

fra jente 15
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Symptomer på graviditet bruker litt tid på å komme, og etter et par dager vil man nok ikke merke om man er gravid.

Det å stadig føle trang til å tisse, at det kommer lite hver gang, og svie når man tisser er klassiske tegn på en infeksjon. Siden du nylig har hatt sex uten kondom bør du teste deg fro klamydia. Det kan også være en annen urinveisinfeksjon som ikke er seksuelt overførbar.
Du bør også ta en graviditetstest, men det må du vente med å gjøre. En graviditetstest kan tidligst tas 2 uker etter det aktuelle samleiet, eller når mensen ikke kommer når den skal.

Du bør oppsøke fastlege eller helsestasjon for ungdom for å få testet deg for klamydia/urinveisinfeksjon. Stort sett er det nok å ta en urinprøve. Der kan du også få råd og eventuelt resept på fast prevensjon, så slipper du å ha ubeskyttet sex neste gang.

Det er kun kondom som også beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer), så om du i fremtiden har sex uten kondom med noen annen enn en fast, trofast partner bør du sjekke deg for klamydia.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om verneplikt?

Hvem må svare på Sesjon del 1 (over nettet)?