Hopp til hovedinnholdet

Går på p-piller, og blør nesten ikke når jeg har mensen. Ka er galt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har alltid blødd ekstemt mye når jeg har mensen sånn klar rød farge og sykt masse blod, men nå di siste månadene blør jeg nesten ingenting og fargen er blitt meir brun. Går på p piller (Yasmin) vett ikke om dette har noe med d å gjer? Ka er galt?

Besvart 25.03.2019 09:49
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er ingen ting galt med deg :-) 

Når du bruker hormonell prevensjon, vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker hormonell prevensjon. Det er denne slimhinnen som utgjør mensen. Derfor blir mensen mindre når man bruker hormonell prevensjon, og noen ganger kommer den ikke i det hele tatt. Det er altså helt normalt at mensen din er anderledes.

At mensen er brun er heller ikke tegn på at noe er galt. Det betyr bare at du blør så lite at blodet rekker å koagulere og bli brunt før det kommer ut :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse