Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har jeg veldig lys rosa og brun utflod? Bruker Loette p-piller

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har nå i en uke opplevd at det kommer veldig lys rosa og brun utflod fra skjeden. Jeg hadde mensen for 3 uker siden, og går på loette ppiller. Det kan heller ikke være klamydia da jeg har testet meg for dette. Hva kan dette være? Har mange steder lest at dette kan være fasteblødning og jeg begynner å bli svært bekymret.

Besvart 26.03.2019 21:13
 

Svar
Hei jente 15 år!

Rosa og brun utflod er små blødninger, det er normalt når man går på p-piller. De første tre til seks månedene er det svært vanlig, senere kan det kommer etter glemte piller, om man har hoppet over mensen og av og til uten noen klar årsak. En slik mellomblødning er ikke tegn på graviditet, men en bivirkning fra p-pillene. 

P-piller har høy sikkerhet. Hvis du tar pillen hver dag til omtrent samme tid, er det svært liten sjanse for å bli gravid. 

Har du glemt piller, eller hatt oppkast / diaré, kan sikkerheten til pillene bli redusert. I slike tilfeller er det anbefalt å ta en graviditetstest. Men har du nå tatt pillene hver dag, er ikke dette noen festeblødning og du trenger ikke være bekymret for graviditet. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse