Hopp til hovedinnholdet

Skal ha samleie. Blør man under samleie, mye eller litt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som er 13 snart fjorten. Jeg skal ha smaleie med en gutt jeg ikke e så godt kjent med. Jeg lurer på om man blør under samleie på grund av rifter å sånt kommer det til og komme mye blod eller bare litt

Besvart 30.03.2019 16:34
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Man skal ikke blø under eller etter samleie. Hvis man blør er det som oftest fordi jenta ikke er nok seksuelt tent/kåt. Da er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen kan lage rifter og sår som svir og kan blø. Det blir nesten som gnagsår i skjeden. 

Hvis man ikke er kåt, nyter man ikke samleie. Det er uansett bare omlag 30 % som får orgasme kun ved penis` bevegelse i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Da trenger man ikke å ha samleie. 

Er du sikker på at det er så lurt å ha samleie med en du ikke kjenner så godt? Forskning viser at det bare er 1 av 10 kvinner som får orgasme når de har tilfeldig sex. Din nytelse er akkurat like viktig som partnerens. 

I stedet for å gå rett på samleie er det mange som bruker god tid på å bli kjent med hverandre. I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Kanskje skal du heller ta deg god tid på å bli godt kjent med kroppen og kjønnet ditt? Hvis du er kåt hjelper det å onanere til orgasme. Da går kåtheten over for en stund. 

Hvis du venter litt, blir litt eldre, er det lettere å sette grenser, si hva du vil og ikke vil. Da vil du også gi kroppen din en sjanse til å bli mer ferdig med puberteten. 

Tenk gjennom hva som er rett for deg! Du bestemmer over kroppen din og du kan si nei når du vil. 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex