Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex to uker før datoen der jeg hadde hatt staven i 3 år. Gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt P-staven min i 3 år og 3 uker. Venter på time for å ta den ut. Jeg hadde sex to uker før datoen der jeg hadde hatt staven i 3 år. Har opplevd morgenkvalme, trøtthet og generelt smerter i magen. Er no 6 uker siden jeg hadde sex. Spørsmålet mitt er: kan jeg ha blitt garvid? Eller er det kroppen som reagerer da hormonene i staven er gått ut, å at jeg er på vei til å få mensen? (Har ikke hatt mensen siden jeg satte inn staven) Håper på svar! Hilsen redd jente, 20 år

Besvart 31.03.2019 19:26
 

Svar

Hei jente 20 år. 

Når du hadde samleie var det enda to uker igjen av prevensjons-effekten til p-staven. I Felleskatalogen står det følgende; "Nexplanon skal tas ut eller erstattes senest 3 år etter innsetting."

Det er vanskelig å si om du er blitt gravid eller ikke. For å finne det ut, må du ta en graviditets test. Det kan du gjøre på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen. Det er bedre å vite enn å ikke vite! 

Snakk med helsepersonell så snart du kan!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet