Hopp til hovedinnholdet

Jeg har så store problemer med svetting under armene!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har så store problemer med svetting under armene! Jeg tåler ikke parfyme, men har prøvd å bruke en deo som ikke skal la det svette like mye, men det fører bare til at det ikke virker... hvordan type stoff er det på klær som ikke «viser» svettemerkene siden jeg sliter hver dag med så mye svette at jeg svetter i gjennom 2-4 tskjorter/gensere hjemme hver dag

Besvart 03.04.2019 19:03
 

Svar
Hei!

Det er normalt at man svetter mer i puberteten. Det er også vanlig at det lukter mer av svetten. 

Jeg forstår at det er frustrerende for deg å svette så mye. Det er ikke ålreit for deg å svette så mye at du må skifte t-skjorte 2-4 ganger om dagen. Det kan være lurt at du bruker bomull nærmest kroppen da svette setter seg mindre fast i bomull enn syntetisk stoff. 

Jeg vil anbefale deg å ta en tur på apoteket og spørre hva som kan være bra for deg. De som jobber der kan mye om deodoranter og antiperspirant. En antiperspirant skal redusere mengden svette. Det finnes også spesialprodukter som apoteket kan hjelpe deg med. 

Hvis ikke de produktene du får kjøpt på apoteket hjelper kan du ta kontakt med fastlegen din som kan henvise deg til hudlege. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Svette

Svette (colourbox.com)

Når kjønnshormonene begynner å øke på i puberteten, er en av følgene også at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse