Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli kvitt kviser?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 16 år som sliter veldig med kviser. jeg har prøvd 3 produkter som skal hjelpe mot kviser men har ikke fungert, akkurat nå bruke rjeg en krem som jeg smører godt runt i ansiktet. Mitt spørsmål er hvordan kan jeg fjerne kvisene er det noe kur eller hva?

Besvart 08.04.2019 10:31
 

Svar
Hei Gutt 16, og takk for at du skriver til ung.no!

Kviser er veldig vanlig under puberteten, men det finnes god behandling mot det. Når man blir undersøkt av lege, ser vi på hvor store de her, om det har kommet arr, og om man har det andre steder på kroppen enn i ansiktet.

Generelt anbefales en daglig vask av huden med vann og en mild hudvennlig såpe. Utover dette finnes det forskjellige kremer. Noen inneholder stoffer som dreper bakterier, andre gjør slik at talkkjertelene holder seg åpne, og ikke blir til kviser. noen gjør begge deler.

Hvis man ikke kommer i mål med kremer, finnes det også tabletter som kan hjelpe. Tablettene kan ha bivirkninger, og man må til fastlegen å ta blodprøver med jevne mellomrom, samt at man ikke skal drikke alkohol samtidig som man går på dem.

Jeg tenker det er lurt å dra til fastlegen og bli undersøkt. Da kan du få med resept på det middelet fastlegen mener er best for deg.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse