Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Jeg ønsker så sterkt at jeg hadde vært kortere.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 16 år. Skulle ønske jeg var kortere og har lett på nett etter måter å bli kortere har tidligere stilt spørsmål hær om det er mulig, får samme svar og ser at alle andre også får samme svar på dette. «Det er ikke mulig» «Å være høy er fint» «Minste kravet for å bli modell er 1,70 1,80». Uansett hvor mange som sier at høyden min er fin/perfekt så hjelper ikke det når jeg hater den selv. Dette er et enormt stort kompleks for meg som går ekstremt ut over livet mitt, selv bildet mitt. Etter og ha lett etter måter å bli kortere på siden jeg var ca 13 har jeg jo så klart funnet ut at det er mulig. Det er mulig å forkorte beina gjennom operasjon «bone shortening surgery». Har sterkt vurdert dette selv om det er en stor risiko. Er bare så fortvilet over og ikke vite hva jeg skal gjøre. Kommer aldri i mitt levende liv til å være i næerheten av være ok med høyden min. Ikke er jeg egentlig spesielt høy heller 1.70 men føles helt forferdelig uansett, skulle ønske jeg var 1.50

Besvart 06.04.2019 11:41
 

Svar
Hei!

Det må være veldig strevsomt for deg å bruke så mye energi på disse tankene. Det hjelper ikke for deg å få trøst og oppmuntring om at du har en fin lengde som mange misunner deg.

Hva hadde vært annerledes for deg om du var 1,50? Hvor kommer dette ønsket ditt fra om å være 1,50 når du har en lengde mange ville misunne deg? Tror du at du hadde vært mer fornøyd med deg selv og livet ditt? 

Det er bra du har skjønt at det å skulle ta operasjon for å forkorte bena, er en stor risiko. Sannsynligheten for å bli lykkeligere av det, er vel heller ikke så stor.

Det er veldig mange ungdommer som er misfornøyde med seg selv og kroppen sin i puberteten. Noen føler seg for tynn, andre for tykk, noen tenker at de har for små pupper, andre for store, andre er misfornøyd med håret, huden eller lengden sin. 

Det er lett å tenke at om jeg bare hadde vært sånn eller sånn, så hadde jeg vært mer lykkelig. Sannsynligheten for det er imidlertid liten.

Å være misfornøyd med seg selv og egen kropp, bunner ofte i et lav selvtillit og et lavt selvbilde, noe du selv kjenner deg igjen i. Slike følelser skriver seg gjerne fra andre årsaker og trenger å jobbes med på andre måter? 

For at man skal få det bedre, trenger man ofte å jobbe bevisst med tankene og følelsene sine over tid. Et lavt selvbilde bunner gjerne i hvordan man er blitt møtt av voksne tidligere i livet. Å forandre på kroppen bidrar nok sjelden til et bedre selvbilde. Alle mennesker er unike på hver sin måte og alle er like mye verdt.

Jeg vil anbefale deg å snakke litt med helsesykepleier. Fortelle henne hvor mye dette opptar deg. Kanskje kan det å snakke litt om det, hjelpe deg til å få et mer avslappet forhold til deg selv og kroppen din. Det vil kunne hjelpe deg til å bruke tankene og energien på andre og viktigere ting i livet ditt.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Håper svaret mitt kan være til hjelp for deg og ønsker deg lykke til med fremtiden din!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse