Hopp til hovedinnholdet

Hvordan foregår et samleie?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16 år og har aldri hatt kjæreste før og jeg lurer på om hvordan foregår et samleie hva bør man gjøre for å få jenta med i senga og hvordan foregår selve samleiet når jeg får en kjæreste så vil jeg vite om hvordan vi skal ende opp i senga?

Besvart 06.04.2019 14:55
 

Svar
Hei gutt 16 år. 

Det er mange forskjellige måter et samleie kan foregå på. Hvordan man gjør det er opp til de enkelte, hva de liker og nyter. I den vedlagte artikkelen om vanlige samleiestillinger kan du lese om det. 

Hvis man ikke har hatt samleie før, må man snakke om det, hvordan man ønsker at seksualiteten skal være, hva man vil gjøre, og hvilken stilling man har lyst til å prøve. 

I de fleste forhold starterman som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. Vedlagt er noen artikler som kan være til hjelp for deg. 

Det er flere måter å komme fram til det å ha seksualitet på. Det ene er å avtale og ha seksualitet med en venn. Det andre er å finne kjæreste, en å bli glad i. Det tredje er å prøve dating apper for å finne en sexpartner. 

Uansett hvilken måte man blir kjent med noen på, kan det være fint å snakke sammen, spørre hva den andre liker og nyter, hva som skal til for at den skal få orgasme og å fortelle hva en selv liker og nyter. 

Se deg rundt på skolen og ellers der du er, om det er noen du liker godt eller ønsker å bli bedre kjent med. Begynne å ta initiativ, ta kontakt, snakk med folk. Mange finner en partner via venner. Andre gjennom venner av familie/slekt. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex