Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg trene rumpen min større?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har alltid vært veldig tynn og er også veldig høy. Forbrenningen min er veldig bra og derfor har jeg ikke hatt så mye «behov» for å trene for at jeg ikke skal legge på meg. Føler ofte at alle vil være tynne, men jeg har ikke former siden jeg er såpass høy og tynn, og synes derfor det egentlig ikke er noe fint. Det jeg lurer på er egentlig om det går Ann for meg å bygge opp/få større rumpe fordi jeg for det første har så lite fett på rumpa at det kan gjøre vondt å sitte lenge og fordi jeg ikke synes det er noe fint. Er det i det hele tatt mulig selvom jeg har såpass høy forbrenning?

Besvart 05.04.2019 13:24
 

Svar
Hei Jente, 15 år!

Hvordan rumpen ser ut er avhengig av flere ting, blant annet gener. Men den kan absolutt trenes slik at musklene blir større, og dermed blir rumpen større også.

Før puberteten vokser ikke muskulaturen på samme måte som etter, og man kan derfor ikke forvente å trene seg til en mye større rumpe i den alderen du er nå. I tillegg til resten av kroppen din vil rumpen vokse naturlig som følge av pubertet og at du blir eldre.

Det betyr ikke at det er nytteløst å gjøre øvelser, for du vil nok merke en forskjell, og så legger du et flott utgangspunkt for når du blir eldre. Les mer om unge og styrketrening her: Sterk i en ung kropp

Husk at det tar tid å trene musklene større, men med tålmodighet og jevnlig trening vil du klare det. Du må legge inn øvelser som trener bein og rumpe spesifikt: Styrketrening bein

Annen trening som er bra for beina er feks løping i motbakke, trapper eller sykling. 


Skal du kunne endre noe på kroppen, så krever det altså mye trening, og det betyr at treningen må bli en del av livsstilen, og ikke bare noe du gjør innimellom når du har tid. Det å finne en eller flere former for trening/aktiviteter som passer deg, er nøkkelen for å lykkes med noe. Et ønske om større rumpe er med andre ord ikke nok alene.

I tillegg må kostholdet være slik at musklene har noe å vokse på. Du må spise nok og riktig mat: Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett