Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg starte på et nytt p-pillebrett?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hoppet over mensen. Men på den siste uka på det nye brettet fikk jeg mensen. Jeg hørte at jeg må ta pillefri uke siden jeg fikk mensen og jeg har brukt p piller 21 dager sammenhengene før. Det jeg lurer på er- skal jeg starte på nytt brett eller skal jeg ta de 4 tablettene som er att igjen etter at jeg ferdig med pillefri uka?

Besvart 08.04.2019 11:40
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg vil råde deg til å starte på et nytt brett. Da er det lettere å ha oversikt over hvor mange piller du har tatt. Det bretter med 4 piller kan du ha liggende som et reservebrett i fall du skulle miste en pille, eller du vil forskyve mensen :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om P-piller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om p-piller