Hopp til hovedinnholdet

Skades ereksjonsevnen, og om kroppen blir vendt til å ha slapp penis?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge hatt den vanen ved onanering at i stede for å onanere på vanlig måte så ligger jeg i stede på magen i sengen med penis liggende nedover som når jeg står, og så jokker jeg mot honden min som ligger under. Har føl jeg bedre klarer å fantasere da, men jeg har tenkt over om det kanskje ikke er så bra å gjøre det slik. Jeg har jo slapp penis under hele økten da helt til jeg kommer. Om penis skulle bli stiv, f.eks. ved at jeg stoppe opp og gi penis plass til å erigere, så tar jeg pause til den blir slapp slik at jeg kan fortsette. Stiv penis ville jo gjøre vondt når jeg ligger på den sånn. Spørsmålet er om dette er farlig, om det skader ereksjonsevnen min og om kroppen på en måte blir vendt til å ha slapp penis ved sex?

Besvart 11.04.2019 17:09
 

Svar
Hei gutt 20 år. 

Det er endel gutter som gnir underlivet mot madrassen, men da er penisen stiv og at den vender oppover, når de gjør det. 

Det er bra at du blir seksuelt tent og at du får utløsning. Penisen har også evne til å bli stiv, og det er også bra. I og med at penisen blir stiv og at du får orgasme/utløsning, tror jeg ikke du har skadet ereksjonsevnen. 

 

Slik jeg forstår det, blir penisen stiv rett før du får orgasme. 

Det kan være at du har vendt deg til å ha slapp penis når du onanerer. Men det er mulig å endre måten man onanerer på.

For å ha samleie må penisen være stiv og hvis en annen skal stimulere kjønnet ditt, må penisen også sannsynligvis være stiv. For å sikre deg at du kan ha god seksualitet med en annen, kan du øve på å onanere med en hånd.  

Du kan teste ut den vanlige måten å onanere på, med en hånd rundt den erigerte penisen, mens du sitter eller ligger på rygg eller på siden. Du kan lukke øynene og benytte seksuelle fantasier, akkurat slik som du gjør når du ligger på magen. Se de vedlagte artiklene om onanering. 

Før du begynner å onanere kan du sikre deg at du blir ordentlig kåt og at penisen blir stiv. Prøv deg fram med hvordan du holder hånden rundt penisen. Bruk gjerne glidemiddel. Da glir hånden lettere over penishodet og følelsen blir bedre.

Du kan få gratis glidemiddel på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" påskrevet med lysgrå bokstaver. De ligger ofte på venterommet sammen med kondomene. Hvis de ikke gjør det kan du spørre etter det.

Det kan være at du må øve på dette, før du virkelig nyter det. 

Hvis du strever med å få det til, kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom elle fastlegen din. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse