Hopp til hovedinnholdet

Har utrolig lyst til å miste jomfrudommen min, gjerne så fort som mulig.

Jente 14 år
 

Spørsmål

(jeg er 05, blir altså 14, og gutten er 04, og blir altså 15). jeg har tenkt veldig mye alt med sex. Jeg har blitt kåt ofte fordi jeg har tenk på det. Jeg onanerer og syns det er veldig godt. Men jeg har utrolig lyst til å miste jomfrudommen min, gjerne så fort som mulig. Mest fordi jeg er veldig kåt på det. Men jeg vet ikke om jeg helt burde gjøre det. Kan jeg få noen hjelp? (jeg vet det r 16 års alders grense, men føler at det ikke gir meg noen hindring). Han jeg vil gjøre det med er 04, altså 15. Som sagt er han da under den seksuelle lav alderen i Norge. Kan jeg få hjelp? Hilsen nervøs og usikker jente.

Besvart 28.04.2019 10:08
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Så bra at du onanere og nyter kroppen og kjønnet ditt. Det gir gode følelser. 

Det er noen som tidlig ønsker å ha sex med en annen. men det er ikke vanlig at man har seksualitet med en annen når man er 13 år. 

Du er i puberteten og da lages det masse hormoner som gjør at man lett blir kåt, og da er det mange som ønsker å ha sex. Selv om man ønsker å ha sex med en annen er det ikke sikkert man er klare for det. 

Hvis man er kåt hjelper det å onanere til orgasme. Da går kåtheten over for en stund. Noen onanerer i dusjen før skolen, når de kommer hjem og før de sovner. Andre onanere sjeldnere, og andre oftere. Finn ut hvor ofte du må onanere for å ha mer kontroll på kåtheten.  

Er du klar for å utforske og ha seksualitet med en annen person, tror du? Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.

Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.

Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. 

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 

Det er også sånn at mange jenter blir skuffet over det å ha samleie. De kjenner lite eller ingenting. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like samleie etterhvert, og noen liker det med en gang. Det er bare 30 % av jentene som får orgasme kun ved penis` bevegelse i skjeden. 

Du skriver at du er nervøs og usikker. Kanskje skal du bruke lengre tid på å bli godt kjent med kroppen og kjønnet ditt og bli tryggere? Det er mange unge som når de blir eldre, forstår at de ikke var klare for å ha sex med en annen. 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex