Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid dersom kjæresten hadde utløsning før vi hadde sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kjæresten min kom noen timer før han var inni meg én gang. Da hadde det alt tørket. Er det en stor sjanse for at jeg er gravid?

Besvart 28.04.2019 20:07
 

Svar
Hei!

Det er alltid en sjanse for å bli gravid når man har samleie uten å bruke prevensjon. 

Sæd kan overleve i flere dager og det kan være rester av sæd i urinrøret, selv om kjæresten din kom noen timer før dere hadde sex. 

Sannsynligheten for at du kan bli gravid vil avhenge av hvor i menstruasjonssyklusen du er. Dersom du hadde eggløsning under samleiet kan sannsynligheten være større for å bli gravid, enn om du hadde samleie rett etter en menstruasjon, rett før en menstruasjon eller under en menstruasjon. 

Du kan gjerne sjekke deg for graviditet med en test, men dette kan du ikke gjøre før det har gått 2 uker etter samleiet, siden graviditet ikke vil være mulig å teste før dette. 

Dersom du bekymrer deg veldig for dette kan du gjerne snakke med en du stoler på. Dette kan for eksempel være helsesykepleier på skolen. Da kan du også spørre om prevensjon som kondom eller annen hormonell prevensjon som P-piller. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet