Hopp til hovedinnholdet

Jeg har rykninger i kroppen.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Heisan, jeg lurer på om jeg har tics (tourettes) syndrom. Dette er ikke noe som bekymrer meg eller har noen særlig påvirkning på meg, men av og til får jeg små rykninger i skuldrene og av og til hodet. Dette skjer ikke ofte, kanskje en gang eller to om dagen. Det er bare muskulært og ikke vokalt. Jeg føler ikke dette «kvalifiserer» seg til å være tics eller tourettes syndrom men jeg bare lurer, føler ingen vits til å gå til en lege eller noe om det.

Besvart 30.04.2019 12:25
 

Svar
Hei gutt (19)

Det er svært vanlig med slike små rykninger og kramper i kroppen. Dette betyr som regel ikke at det er en sykdom. Det er oftest et tegn på at nervesystemet vårt er litt anspent; eller at vi er stresset, nervøse, har sovet dårlig eller drukket for mye kaffe/cola eller energidrikker. Men slike rykninger kan også godt komme helt uten grunn. Da bør man prøve å få slappet mer av og stresse ned. Pass på å sove godt, og eventuelt snakke med noen om bekymringer osv. 

Hvis dette ikke er for plagsomt og ikke for ofte, tenker jeg at du kan se det an. Hvis det blir for ille, kan du oppsøke lege for en sjekk. 


Ønsker deg en flott dag!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Hvorfor får man krampe?

Muskelkrampe i leggen (colourbox.com)

Har du hatt plutselige, ukontrollerte og smertefulle sammentrekninger i musklene? Da har du trolig hatt muskelkramper.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse