Hopp til hovedinnholdet

Er sukrin sunt? Påvirker det kroppen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er sukrin sunt? Har det noen påvirkning på kroppen? Kan man spise det hver dag og evt hvor mye?

Besvart 29.04.2019 17:12
 

Svar
Hei!

Sukrin er hverken sunt eller usunt, det gir ikke noen spesiell påvirkning på kroppen, såvidt vi vet idag. Det er et sukkeralkohol som heter erytroitol, og som naturlig finnes i enkelte frukter. Det tas delvis opp i kroppen, men gir oss ikke kalorier

Det er gjort en del studier på sukrin, og det er ikke funnet noen negativ effekt på kroppen. Men det bidrar heller ikke med noe spesielt som kroppen trenger. Det er imidlertid fint om man reduserer sukkerinntaket ved å bruke et søtstoff som sukrin i stedet for vanlig sukker.

Man kan spise sukrin hver dag, og du kan spise de mengdene du ønsker uten at det er noe farlig. Men vær klar over at hvis du spiser store mengder på en gang (over 50 gram), så kan det gi litt ubehag i fordøyelsen, som rumling, luft og løs mage.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik blir du kvitt søtsuget

Skål med yoghurt og bær.

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Her får du tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold