Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex med stesøsteren min - nå er hun gravid

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex med ste søstra mi...... hun er gravid men vi tørr ikke å fortelle pappa. får vi vet han kommer til å klikke og da vil han voldta ste søstra mi

Besvart 06.05.2019 10:42
 

Svar
Hei

Det er fint at du deler det du har opplevd med oss her på ung. Det er en alvorlig hendelse du beskriver, spesielt med tanke på det du forteller om faren din. Du vil trenge hjelp til å komme videre i dette! Jeg skal si litt mer om hva jeg syns du bør gjøre, nederst i svaret mitt. Men først vil jeg si følgende:

I straffeloven § 313 finnes det et forbud mot å ha sex med søsken (helsøsken og halvsøsken). Men det finnes ikke noe forbud mot å ha sex med stesøsken. Så lenge din stesøster var med på sexen frivillig og dere begge er over 16 år har dere ikke gjort noe ulovlig! 

Men når det er sagt - relasjonen mellom stesøsken kan jo være veldig ulik fra familie til familie. I noen familier har stesøsken vokst opp i samme hus så lenge de kan huske, og opplever i praksis å være søsken. Da vil det ikke være OK å ha sex.

I andre tilfeller har man fått et stesøsken i ganske voksen alder, og kanskje aldri bodd under samme tak som dem. Man har kanskje kun møttes noen få ganger. Da er saken en annen. Nå vet jeg ikke hvordan dette er for deg og din stesøster? Har dere et slags søskenforhold? Og hva tenker dere om det at hun har blitt gravid? Det er svært tidlig å få barn i en alder av 16 år. Uavhengig av om dere er stesøsken eller ikke. Så nå bør dere tenke nøye igjennom hva dere nå bør gjøre i forhold til graviditeten. Dere bør søke hjelp for å få råd, veiledning og støtte i saken.  

Du forteller også om en annen alvorlig ting her, og det er at pappa vil klikke og voldta stesøsteren din om han får vite om det som har skjedd. Det er kriminelt og ulovlig å utsette noen for noe slikt. Dere må avverge at dette skjer ved å søke hjelp av noen trygge voksne rundt før dere snakker med pappa. For eksempel kan du og stesøsteren din sammen gå til helsesykepleier på skolen du/hun går på eller dere kan gå til helsestasjon for ungdom og fortelle det du har fortalt her. Helsesykepleier har taushetsplikt og hun er vant til å snakke om seksuell helse og overgrep. Hun kan hjelpe dere videre for hun har god oversikt over hjelpesystemet. 

Du kan også ringe til alarmtelefonen og fortelle din historie der. Du kan starte med å være anonym hvis du vil. Du vil få akutt hjelp der om det er behov.

Et tredje forslag er at du tar kontakt med et krise- og incestsenter. De har spesialisert seg på hjelp i forhold til problemstillinger slik som din her. Slike sentere finnes over hele landet og tilbudet er gratis. Du finner en oversikt over telefonnummere i linken.

Det viktigste er at du søker hjelp for den situasjonen du er i nå med en gang, og at du så langt du klarer, beskytter stesøsteren din fra å bli utsatt for vold av pappa.

Flott at du fortalte om det som har skjedd her på ung. Jeg håper dere får den hjelpen dere trenger og at dere får den raskt. Jeg ønsker dere lykke til. 

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex