Hopp til hovedinnholdet

Har en klump mellom urinrøret og skjedeinngangen. Hva kan det være?

Jente 20 år
 

Spørsmål

En klump mellom urinrøret og skjedeinngangen. Den går også til hver side av skjedeinngangen. Flat bak og glatt bul andre side . Den er ikke hard men myk. Hva kan det være. Var hos legen og forklarte men hu kunne inne svare på det. Etter som jeg har angst etter overgrep turte jeg ikke å bli undersøkt. Er henvist til gynokolog men kunne ikke forvente å få time før i juni. Så redd for kreft jeg. Jeg vet jo ikke Om den er ny eller om den har vært hele tiden. Noen ganger kan det kjennes ut som at jeg har noe mellom bena, får luftbobler. Er ikke ute etter noen form for diagnose ettersom jeg venter på time. Jeg lurer egebtlig på om jeg trenger å gå rundt å bekymre meg hver dag!

Besvart 03.05.2019 16:20
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Det er så trist å lese at du har vært utsatt for overgrep. Hvis man har det, er det veldig ofte at en er redd for å bli undersøkt. Hvis man har vært utsatt for overgrep er det viktig å få hjelp! Hvis du ikke har snakket med noen om dette, fått hjelp, anbefaler jeg at du finner hjelp. Det er noe med å få bearbeidet traumet, og også mulighet til å "ta tilbake" kroppen, skjønnet og seksualiteten sin. Fastlegen kan henvise deg til en psykolog. Noen helsestasjoner for ungdom har personell som er dyktige på akkurat dette feltet. Du kan også ringe hjelpetjenester. 

Det er vanskelig å svare på hva dette er ut fra en beskrivelse. For å finne ut hva dette er, må du, som du forstår, undersøkes. Det er ikke noen vei utenom. 

Du har allerede gjort det du kan og fått time gynekolog. Det hjelper ikke å bekymre seg for noe en ikke kan gjøre noe med! Bekymring fører ingen vei, annet enn at man blir sliten av å tenke på det hele tiden. Når tanken på dette kommer, skal du med en gang bevisstgjøre deg selv hva det er du tenker. Deretter kan du si "stopp" til deg selv. Så kan du på en imaginær/liksom-måte, legge bekymringen på telefonen, og deretter liksom "sveipe" den bort. 

På denne måten blir du med en gang bevisst hva du tenker. Du grubler ikke på det. Du bevisstgjør deg selv og fjerner tanken. 

Hvis du synes det er veldig lang ventetid, kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom og se om det er en kvinnelig lege der som kan undersøke deg. Det er gratis. Da kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet. Da slipper du å si så mye til å begynne med. Legen vil forstå. 

Du kan også ta kontakt med en privatpraktiserende gynekolog. Da koster det penger. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse