Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hørt at det ikke er bra å runke så mye!

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har to spærsmål I det siste så har jeg runket mye. Selvom jeg har hørt at det ikke er bra hvor kroppen å gjøre det mye og det kan i tillegg gjøre deg kortere fordi du mister noe som heter synk. Jeg er ganske kåt. Men problemet er at når jeg runker så begynner jeg å tenke på læreren min. 2. Det har hendt at noen ganger så har jeg vært så desperat at jeg har spurt eldre damer eller milf om de kunne gi meg en blowjob og jeg fikk nei. Selvfølgelig

Besvart 02.05.2019 14:57
 

Svar
Hei gutt 15 år

Hvor du har at det ikke er bra å runke så mye sier du ikke noe om, men jeg kan avkrefte dette! 


Du blir IKKE kortere av å runke, og det er BRA for kroppen at du runker!!

Det å være kåt er et sunnhetstegn! 

Det er vanlig å være kåt i den alderen du er i nå. Det produseres masse testosteron og det kan ta litt tid før du får mer kontroll over kroppen din.

Ofte så hjelper det å onanere til orgasme/sædavgang, noe som vil gi kroppen din mer ro. Mange onanerer mange ganger om dagen, mens andre gjør det flere ganger i uka eller måneden. Finn ut hva som er best for deg, og alt er OK!

Det er nok mange som vil kjenne seg igjen at de blir kåt av en lærer, men som du nok også vet vil det aldri bli sex mellom dere. Det er helt ok å bli kåt av dette, og det er ikke ulovlig å fantasere. 

Når du kjenner at du er desperat og kåt, bør du onanere.

Det er sunt å onanere. Hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner. Det er også sunt fordi man blir kjent med kjønnet sitt og hvilke bevegelser og stimuli man liker og nyter.

Det er en selv som bestemmer over kroppen og kjønnet sitt!

Ved at du onanerer regelmessig vil du kanskje unngå å komme i situasjoner der du føler deg helt desperat.

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier og Sexologisk Rådgiver, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani