Hopp til hovedinnholdet

Startet på p-pillen dagen før menstruasjon, den uteble, kan jeg være gravid

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte på ppiller dagen før mens skulle komme, mensen er nå uteblitt i 3 dager? hadde ømme bryster før jeg startet på pillen å har fortsatt ømme bryster, tok en graviditets test og den var negativ? kan jeg være gravid? eller er det ppillen som har gjort mensen uteblitt?

Besvart 06.05.2019 10:21
 

Svar
Hei

Så bra at du tok kontakt med ung.no.  Det er overveiende sannsynlig at det er p-pillene som har gjort at mensen uteblir.  Homonell prevensjon kan forskyve menstruasjone slik at den kan komme senere eller tidligere enn vanlig.  Du kan stole på at graviditetstesten gav deg riktig resultat, hvis du føler deg usikker  og bekymret kan du ta en ny om et par uker.  Du kan ta en gratis graviditetstest hos Amathea eller på helsestasjon for ungdom. 

Når du starter på p-piller  kan du også få ømme bryster.  Andre vanlige ufarlige bivirkninger er kvalme og svimmelhet, hodepine, endret utflod, tap av sexlyst, tørrhet i skjedeslimhinne, akne, fet hud og hår, endret blødningsmønster og leggkramper.t Som regel vil disse plagene gå over etterhvert, men dersom de vedvarer, kan du bytte merke.


Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet