Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kjøpe p-piller uten at foreldrene mine får vite det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er 14 år ,og når eg har mensen blør eg ganske mykje og får sterke hodepiner. Ein venn av meg sa at vis man tar ppille blør man mindre og får mindre smerte. Er dette sant? Eg vil ganske gjerne starte med ppille og lurer på hvordan eg skal kjøpe det uten at foreldrene mine skal få vite om det. Vil ikkje at de skal tro at den eineste grunnen til at eg vil ha der er for å ha sex! Hva skal eg gjøre, hvor og hvordan skal eg kjøpe det?

Besvart 10.05.2019 16:30
 

Svar
Hei jente 14 år
 

Det er mange jenter som starter med p-piller fordi de har store menstruasjonssmerter og fordi de blør mye. For de aller fleste vil det bli bedre ved bruk av hormoner.

Når det gjelder hodepine, vil ikke p-piller gjøre det bedre. Synes at du skal ta kontakt med din fastlege for å sjekke dette ut, eller det kan være at du har dårlig syn? Det kan være mange årsaker til hodepine.

Det beste er om du snakker med dine foreldre om at du blør fryktelig mye, og ønsker å starte med p-piller for at du skal ha mer kontroll over blødningene dine. Sannsynligvis vil din mor forstå dette, og det er så godt å slippe å ha store hemmeligheter for hverandre. Din fastlege kan skrive ut resept på p-piller, slik at du kan hente pillene på et apotek.

Hvis du synes at dette blir vanskelig kan du snakke med helsesykepleier på skolen din, som kan gi deg time hos skolelegen for resept til p-piller. Det er slik at dine foreldre vil ikke få vite noe om dette.

Du kan også gå på helsestasjon for ungdom, som har gratis lege.

Her kan du få mer informasjon: ingen aldersgrense på prevensjon.

Nedenfor kan du lese flere artikler om dette temaet.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon