Hopp til hovedinnholdet

Blir jeg dårlig av å spise kylling og fisk etter to år som vegetarianer?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært vegeterianer i to år nå, men tenker på å gå tilbake å spise bare kylling og fisk, da jeg føler jeg ikke får nok variasjon i kostholdet med bare vegetar mat. Det jeg lurer på da er hvordan jeg skal gå frem? Har hørt man kan bli veldig dårlig når man spiser kjøtt etter å ikke hatt spist det på lenge, og lurer på om det er noen andre konsekvenser det kan få?

Besvart 08.05.2019 09:05
 

Svar
Hei!

Så fint at du ønsker å inkludere kylling og fisk i kostholdet ditt, det gir deg verdifulle næringstoffer.

Jeg tror det mest problematiske er å introdusere rødt kjøtt, som er tungt fordøyelig. Det er ikke sikkert du vil få noe problemer med å fordøye fisk og kylling. Begynn gjerne med fisken, og se hvordan det går. Ikke spis et kjempestort måltid første gangen.

Det er uansett ikke noe farlige konsekvenser, det eneste som kan skje er at du blir litt uvel i magen. Det kan jo være greit å spise det hjemme første gang, i tilfelle du skulle få mageknip?

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Det du trenger å vite om vegetar- og veganmat

Tallerken med vegetarmat (colourbox.com)

Det er mange som ønsker å ha et vegetarisk eller vegansk kosthold, enten fordi det kan gi fordeler for kropp og helse, eller fordi de ikke ønsker å spise mat som kommer fra dyr.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold