Hopp til hovedinnholdet

Kan dere hjelpe meg med å gå ned i vekt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Åååhgg Kan dere hjelpe meg med å gå ned i vekt! Vær så snill!! Jeg veier 45,9 er 160 høy Jeg har skrevet til dere før der fikk jeg bare beskjed om å snakke med helsesøster og at jeg veide normalt men jeg gjør ikke det! Jeg er jo så tjukk! Veier så mye mer enn de andre! Alle sier at de veier mer enn meg! Men jeg ser tjukkere ut! Og jeg tør ikke å snakke med noen!! Derfor spør jeg dere om råd! Vær så snill og si meg hvordan jeg kan gå ned i vekt! Og please ikke skriv snakk med x eller x osv jeg tør ikke! Bare gi tips Tusen takk på forhånd!!!!

Besvart 12.05.2019 18:12
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Vi her på ung.no kan ikke gi deg råd om å gå ned i vekt. Det vil være helseskadelig for deg å gå ned i vekt! Vi kan ikke gi råd som er helseskadelige! 

Du må arbeide med å forstå at du har en helt flott vekt! Du er ikke tjukk! Det er ikke mulig å veie det du gjør og ha den lengden du har, og være tjukk! 

Det er sånn at det kan være vanskelig å se seg selv slik en egentlig er. Det er som om øynene og hjernen lurer en. Du kan ta et bilde av deg selv og så kan du se på det om to år. Da vil du forstå at det jeg skriver her er sant. 

Hvis det er vanskelig å snakke med helsesøster/helsesykepleier, kan du skrive til henne at du ønsker en time. Det finnes kontakt-informasjon om helsesykepleier på skolen deres. Når du kommer til avtalen med helsesykepleier, kan du bare vise hva du skrev forrige gang og denne gangen, og svarene vi har gitt deg. Da slipper du å si noe som helst. Helsesykepleieren vil snakke.  

Helsesykepleier vil vise deg en kurve over veksten din fra du ble født og til nå. Da vil se selv, svart på hvitt, at du har en fin vekt! 

Du bør også snakke med foreldrene/de foresatt om dette. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 

Snakk med de hjemme og helsesykepleier om dette så snart du kan!

Selv om jeg ikke kunne svare på det du lurte på, håper jeg at dette er til hjelp for deg!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Kroppspress på nett

Jente med mobil (Colourbox)

Det er viktig å huske at du påvirkes av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse