Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er normalt å ikke bli avhengig av tobakk og hasj?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har røyket hasj i 4 år nå... Litt i ny og ned. Jeg Sliter med pauser, men ikke fordi jeg er avhengig men pågrunn av at alle vennene mine gjør det så og si hver dag. - Med engang jeg for eksempel er på ferie i 1-4 uker kjenner jeg ingen form for abstinenser eller «suget» etter hasj/røyk... Jeg lurer derfor på om det er normalt å ikke bli avhengig av tobakk og hasj? (Har alltid tobakk med hasjen, men aldri vært avhengig) - alle venna mine er avhengig...

Besvart 10.05.2019 17:41
 

Svar
Hei

Både hasj og tobakk er avhengighetsskapende. Hvis man tenker på avhengighet fra et rent fysiologisk perspektiv (hva skjer "inni kroppen") så er tobakk (nikotin) mer avhengighetsskapende enn hasj. 

Hvor lett det er å bli avhengig av hasj kommer an hvor mye og ofte du bruker det, på din personlighet, og på en del andre (feks. sosiale) faktorer.

Det som er problemet med avhengighet til hasj sitter mer i psyken på folk og i den miljømessige/sosiale påvirkningen (alle vennene mine røyker osv). Du sier det selv: "Sliter med pauser, men ikke fordi jeg er avhengig men pågrunn av at alle vennene mine gjør det ..." 

Det du forteller tyder på at du er mest "sosialt" avhengig av hasj. Det betyr at dersom du ikke ønsker å bli avhengig, vil det være lurt å være sammen med folk som ikke bruker hasj. Da vil det være lettere for deg å unngå å bruke det. 

Hvis du vil diskutere dette med noen, kan du gjerne kontakte oss på chat eller telefon. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler