Hopp til hovedinnholdet

Hvis man svelger et batteri når man er full, blir det værende i kroppen?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hei Jeg lurte bare på en ting. Hvis man er dum og svelger et batteri når man er full og ikke tørr kontakte noen, kan man vær heldig at man bare bæsjer det ut igjen? eller blir det værende i kroppen?

Besvart 19.05.2019 23:50
 

Svar
Hei Gutt 19, og takk for at du skriver til ung.no!

Små batterier (knappcellebatterier) som svelges kan forårsake alvorlige skader. Det er særlig når batterier setter seg fast i spiserøret at det får store konsekvenser. Batteriene vil kunne sette seg fast i slimhinnen og etse vevet rundt. 

Dersom barn svelger batterier skal man alltid kontakte legevakt på 116 117, eller ringe 113. For voksne er det lurt å ringe giftinformasjonen på 22591300. 

Hvis man får symptomer som svelgevansker, kvalme, brekninger, magesmerter, blodig avføring, smerter i brystet eller feber etter inntak av batteri bør man alltid oppsøke lege. 

Hvis batteriet kommer seg ned i magesekken, vil det som oftest gå greit og batteriet blir med ut med resten av avføringen.

det er mange faktorer som spiller inn, spesielt størrelse på batteriet, spenning og type. Hvis det har gått bra så langt trenger du ikke være bekymret for at det blir værende i kroppen.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Giftige midler

Gjødsel (www.colourbox.com)

Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse