Hopp til hovedinnholdet

Sliter med kløe og røde prikker etter barbering. Kan det unngås?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har slitt litt med kløe i underlivet før. barberer meg også nedentil og får røde prikker og mer kløe når jeg gjør dette, selvom jeg barberer i retning med håret. når jeg barberer meg nedentil er jeg nøye og bruker en ren høvel (en annen enn den jeg bruker til resten av kroppen). jeg skylder også med kalt vann og tørker med rent håndkle etterpå. jeg bruker ikke såpe i underlivet, men dusjer 2 ganger om dagen pga trening. jeg barberer meg heller ikke så altfor ofte nedentil, selv når jeg ikke gjør det sliter jeg litt med kløe og har noen røde områder, jeg er jomfru så dette er ikke en kjønnssykdom. men vil likevel kunne føle meg vel om jeg en dag skal ha samleie med kjæresten min. håper på tips som kan hjelpe til å bli kvitt dette...

Besvart 16.05.2019 13:44
 

Svar
Hei jente (17)

Mange jenter sliter med dette. Selv om kløen og irritasjonen kommer av barbering, er det ikke så lett å unngå.  

Du gjør alt riktig og har god hygiene, men det er likevel ikke så lett å unngå disse plagene.

Når man bruker barberhøvel, så kutter man hårene akkurat rett under hudoverflaten. Hårene er ganske tykke og harde, og når de vokser ut igjen, vokser de ofte litt skrått. Dermed kan en del hår vokse litt under og langs huden, før de kommer på overflaten. Dette gjør at huden kan bli irritert og danner små prikker/nupper. I tillegg er det vanlig at hår klør og irriterer huden litt når de vokser ut igjen.

Selv med rent barberblad er dette vanskelig å unngå helt. Men det hjelper med rent blad og god hygiene, for å redusere kløen og irritasjonen. 

For noen er det bedre å bruke hårfjerningskrem eller voks. Det kan du vurdere å prøve.

Det er også mulig at salve, aloe vera eller parfymefri krem kan lindre irritasjonen etter barbering og når hårene vokser ut igjen.

Jeg tror ikke en kjæreste vil tenke så mye på at en jente har litt prikker etter barbering i underlivet. Han/hun vil tenke mest på nytelsen og samleiet:)

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår