Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år! Jeg har fått mange strekkmerker flere steder på kroppen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som 15 år som har et lite problem. Jeg har fått mye strekkmerker. Jeg gikk fort opp i vekt og fikk merker på armer, mage, hofter, lår over rumpa.. jeg synes at det er veldig kjipt og lurte på om jeg kunne gjøre noe med det. Jeg har gått ned til normalvekt igjen så det er kjip at det kommer til å sitte igjen resten av livet mitt. Noen tips?

Besvart 18.05.2019 09:26
 

Svar
Hei!

 

Dessverre er det ingenting man kan gjøre for å få vekk strekkmerkene når de først har kommer.

En trøst er at de blir svakere og blekner med tiden. I starten er de røde, deretter blir de mer lilla/blå. Etter hvert blir de mer hudfarget og blir mindre synlige.

Strekkmerker kommer når man legger på seg raskt. Det kan være fett eller muskelmasse. Mange unge får strekkmerker i puberteten når de vokser hurtig. Du er derfor ikke alene om dette.

For at du skal slippe å få flere strekkmerker er det viktig at du unngår å gå raskt opp i vekt om du klarer å unngå dette. 

Det kan være nyttig å drive litt oppstrammende trening, slik at musklene i underhuden strammes, noe som kan medvirke til at de bli mindre synlige.

Ellers vil de altså med tiden bli blekere og mindre synlig, selv om det tar tid.

Jeg legger også ved en artikkel om strekkmerker som du kan lese.

Ønsker deg lykke til!

 Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse