Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kombinere Doxylin med alkohol? Kan jeg ta kuren en dag ekstra?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Skal starte på en antibiotikakur mot klamydia, og lurer på om jeg da kan drikke alkohol? Har fått utskrevet doksycyklin hexal og skal skal feire bursdagen til ei venninne så kommer nok til å bli litt alkohol, men vil dette ødelegge effekten av kuren? Har fått vite at jeg må holde meg unna sol og melkeprodukter men har ikke hørt noe om alkohol. Vil det gå fint så lenge jeg ikke kaster opp? Vil det også gå bra dersom jeg tar kuren en dag ekstra?

Besvart 20.05.2019 00:42
 

Svar
Hei

Ja, en kan kombinere Doxylin med alkohol, så lenge det ikke er svært mye alkohol. Om du drikker èn gang litt alkohol, vil ikke ødelegge kuren. 

Hvis du kaster opp kort tid etter du tok tabletten, må du regne med at tabletten ikke bli tatt opp av kroppen. Ca 4-5 timer etterpå, bør gå greit. Du bør ta tablettene som foreskrevet, og ikke ta en lenger kur. Det vil ikke virke like godt om du f eks hopper over en dag, og så bare forlenger kuren tilsvarende. 

En bør ikke ta pause i kuren. Da rekker bakteriene å vokse igjen, i denne pausen, og det vil ikke virke nok å bare forlenge kuren med en dag. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fakta
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fakta