Hopp til hovedinnholdet

Redd for at mamma skal drikke alkohol

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 11 år. Jeg er redd for at mamma skal drikke alkohol. Hun har vært veldig mange ganger full og jeg har hatt noen fæle trøumer. Jeg bare lurer på om dere har noen tips? Jeg har gidd beskjed til voksene og har fått hjelp og støtte. Men jeg kommer ikke helt over det. Så som sagt lurte jeg på om jeg kunne få noen tips

Besvart 15.05.2019 14:00
 

Svar
Hei

Når voksne drikker kan de forandre seg, og oppføre seg på måter som barn synes er ubehagelig. Det er veldig forståelig at du blir redd for at moren din skal drikke, når du har hatt flere vonde erfaringer med dette.

Så fint at du har klart å si ifra til noen voksne, og at du får hjelp og støtte. Det trenger du. Du skriver at du likevel ikke kommer helt over det, og det er ikke så rart. Vi på Kompasset vet at det kan ta tid å komme over så vanskelige ting, men vi vet også at det kan hjelpe å dele disse følelsene med noen.

Jeg anbefaler deg å fortsette å snakke med de voksne som du føler deg trygg på, slik at du slipper å bære på disse følelsene alene. Det er voksnes ansvar å passe på at du er trygg. Kanskje kan en av de voksne også kan hjelpe deg å snakke med moren din om hvordan dette er for deg. 

Hilsen psykolog ved Blå Kors Kompasset

www.kompasset.org

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol