Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir en så kåt i 13 års alderen og hvor skal en runke?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Heisan :) Gutt på 14 år her. Spørsmål 1: Jeg lure på om dere kan skrive opp ALLE fordeler med å ronke? Man blir gladere da og får bedre immunsystem og bedre hjertesystem, bedre sexlyst.. er det andre fordeler også? :-) Spørsmål 2: Hva er det som gjør at når man blir 13 år, så blir man bare super kåt og tenker på tissen og ronking nesten hele tiden? Denne kåtheten blir så ekstrem, dag og natt. Hva er det som gjør dette? Og vil det vare slik hele livet? Hvorfor får vi denne ekstreme sexlysten når vi er 13-14 år.. er ikke det litt tidlig å lage barn da?? Spørsmål 3: Jeg ronke nesten hver dag, og mine venner sier de gjøre det samme. Er det normalt at de fleste ronke nokså mye, når man er i puberteten og tenke MASSE på det? Spørsmål 4: Viss jeg stapper inne noe bak i analen (med kondom og glide middel på), så merker jeg at at sæd utløsningen blir ekstra sterk og mer sæd komme ut. Hvorfor har gutter fått sånn nytelse punkt inni analen? Er dette prostatakjertelen? Hva funksjon har den?

Besvart 23.05.2019 22:25
 

Svar
Hei gutt 14!

1. I tillegg til det du selv har tatt med i spørsmålet ditt, kan du legge til at du får gode og deilige opplevelser av å runke. Du blir også godt kjent med kroppen din og lærer deg hvilke former for stimulering du trenger, slik at du får orgasmer. Dette igjen vil gjøre deg mere selvsikker når du en gang skal ha sex med noen.

Har en vansker med å sovne om kvelden, vil runking og en orgasme gjøre at en slapper godt av i kroppen og lettere klarer å sovne. Det blir frigjort endorfiner i hjernen - dette gjør at en føler seg vel og får en god følelse i kroppen.

2. Når en er omtrent 13, så begynner puberteten. Dette er en periode av livet da veldig mye endrer seg i kroppen - både på inn,- og utsiden. En begynner å legge merke til hvem en blir forelsket i og kåt på. Noen forklarer det som om kroppen koker av kåthet - akkurat slik du forteller om. Dette er altså helt vanlig og noe som alle går gjennom. Nå synes vi puberteten begynner tidlig, men fra naturen sin side, er det da kroppen er klar.

3. Ja, det er helt vanlig at en tenker mye på å runke når en er i puberteten.

4. Prostatakjertelen produserer sædsekret, slik at sædcellene får hjelp til å transportere seg ut av penis når en har utløsning. I tillegg, er det deilig å få prostata stimulert når en har sex. 

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse