Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke tatt p-piller på 1 uke, kan jeg starte på nytt brett?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg gikk tom for p-piller 1uke siden. Nå har jeg fått skaffet piller igjen. Men når jeg ikke gikk på noe piller så hadde jeg ikke mensen. Skal jeg bare begynne på nytt brett eller skal jeg vente til jeg for mensen?

Besvart 22.05.2019 13:42
 

Svar
Hei jente 16 år!

Hvis graviditet er utelukket kan du starte på nytt brett med en gang. Er det en mulighet for at du kan ha blitt gravid på grunn av glemte piller eller ved ubeskyttet sex i pausen, bør du vente til du har hatt en normal mens. Ved usikkerhet anbefaler jeg en graviditetstest for å utelukke at du er gravid. Den kan tas to - tre uker etter siste ubeskyttede samleie.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon