Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flere spørsmål om alkohol

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er nysgjerrig på litt forskjellig og håper dere kan gi meg svar. 1. Går det ann å bli full på 2-3 breezer? 2. Hva er forskjellen på breezer og cider? Og hvor mange alkoholprosent forskjell er det i dem? 3. Hvor mye farligere er breezer enn energidrikk? 4. Hvordan fjerner man alkohol lukten fortere? (jeg var ute med noen venner som skulle tulle med alkohol... Også klarte de å grise på meg. Er redd for at mamma og pappa skal legge merke til det og gi meg husarrest eller noe sånn for det.. Vil bare vite hvordan man fjerner lukten av det)

Besvart 02.06.2019 20:30
 

Svar
Hei!

Flott at du tar kontakt med oss når du lurer på noe! Jeg skal prøve og gi deg svar på alle spørsmålene dine :) 

1) Det går an å bli full på 2-3 breezer. Breezer har 4-5% alkoholprosent, det samme som øl. Hvor mye alkohol man tåler er veldig forskjellig fra person til person. Det kommer blant annet an på alder, vekt og hvor mye man har spist i forkant. 

2) Forskjellen på breezer og cider er, slik jeg kan finne ut av, at breezer er brennevinbasert og cider er vinbasert. Begge har alkoholprosent på 4-5%. 

3) Jeg tenker at man ikke kan sammenligne breezer og energidrikk fordi det er to ulike drikker. Breezer er det alkohol i, det er det ikke er energidrikk. I energidrikk er det koffein, det er det ikke i breezer. Verken alkohol eller koffein er bra i store mengder.

4) Det kommer litt an på hva slags alkoholholdig drikk som er sølt på deg. Øl vil lukte mer enn sprit for eksempel. Det beste er nok å vaske klærne som er sølt på.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol