Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år! Jeg føler meg tjukk og er misfornøyd med kroppen min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år gammel jente, og i det siste har jeg begynt å føle meg veldig feit og stygg. Jeg er 168 cm og jeg veier 61.8 kg. Jeg syntes det her er alt for mye og jeg har veldig mye fett på magen som ikke vil vekk. Og jeg spiser ikke like mye som jeg pleide før. Jeg gruer meg fordi at jeg vil ha sex, men jeg hater kroppen min så utrolig mye og jeg er redd jeg aldri skal kunne klare å vise den til en gutt noensinne. Jeg har en helt utrolig stygg kropp, og hvis jeg har sex men noen så kommer de til å syntes at jeg er kjempe tjukk og stygg og jeg vet ikke hvordan jeg skal tørre å ha sex med noen. Hva kan jeg gjøre for å tørre å vise kroppen min, og hva kan jeg eventuelt gjøre for å få en finere kropp? Takk på forhånd for svar! :)

Besvart 01.06.2019 11:57
 

Svar
Hei!

Så leit at du er så lite fornøyd med kroppen din. Du tenker at du er tjukk og stygg og at du ikke vil kunne tørre å vise kroppen din til en gutt noen gang.

Om det er noen trøst, så er det veldig mange ungdommer som har de samme tankene om kroppen sin i denne alderen, samme hvordan de ser ut.. 

Med din lengde og vekt er du å regne som normalvektig og trenger absolutt ikke slanke deg.

Store forandringer skjer med kroppen i tenårene. Jenter får mer kvinnelige former. De får pupper og blir litt rundere over hoftene og midjen. De får mer kvinnelig former, noe som er normalt og slik det skal være. Ellers har alle mennesker ulike kropper og kroppsfasonger, noe som skyldes arv fra egne foreldre. Alle kropper er forskjellige og det er fint. 

Du skal ikke være redd for at den eller de du etter hvert vil ha sex med, skal synes at du er tjukk og stygg. Om noen ønsker å ha sex med deg, er det nok fordi de er forelsket i deg som den du er og med den kroppen du har.

Forelskelse handler ikke så mye om kropp, men mer om hvem du er som person. Om du har et varmt blikk, et godt smil, fine personlige egenskaper, og om du er en hyggelig og grei jente. De fleste ganger vet man ikke hvorfor man forelsker seg i et annet menneske. Tenk litt over hva du selv ser etter hos en gutt. 

Jeg tenker at du kanskje trenger å jobbe med litt med selvbilde ditt og få snudd tankemønsteret ditt om deg selv. Ved å tenke så mange negative tanker om deg selv, vil du lettere støte andre fra deg. Da vil du virke mindre glad og lettere avvise andre som kan være interessert i deg.

Være en god venn og vær smilende og hyggelig mot andre. Møt andres blikk og si hei. Da vil andre bli både glad i deg som venn og potensiell kjæreste. 

Om du føler du trenger litt hjelp med å snu tankemønsteret ditt, vil jeg anbefale deg å snakke litt med helsesykepleier på skolen. Hun er vant til hjelpe ungdommer med slike ting.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være til god hjelp!

Håper svaret mitt var til litt hjelp.

Ønsker deg lykke til med ungdomstiden din!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex