Hopp til hovedinnholdet

Blæren min er oppblåst hele tiden , selv om jeg har tisset, hvorfor?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jente 14 år. Blæren min er oppblåst hele tiden, selvom jeg ikke har spist, selvom jeg har tisset. Det er kjempe irritert og gjør kroppen min styggere. Hva er grunnen?

Besvart 02.06.2019 22:28
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss. Det høres litt rart ut at det er blæren din som er oppblåst hele tiden. Blæren kan man ikke se utenifra. Den fyller seg gradvis med urin, og det er vanskelig å kjenne på egen kropp utenpå.

Jeg tenker at du kan ha "oppblåst mage" som er forårsaket av mye luft, som ligger i tarmen. Mange er plaget med dette. Men da kan det være lurt å se litt på hva man spiser. Det er viktig med et sunt og variert kosthold, og å drikke mye vann iløpet av dagen. Her kan du lese litt mer om luft i magen og råd.

Hvis du nå tenker at jeg har misforstått deg, og du er helt sikker på at problemet ligger i blæren, bør du ta kontakt med fastlegen din, slik at han/hun kan sjekke dette. Man kan ta en scanning av blæren for å se hvordan det ser ut, og hvordan blæren tømmer seg. Hvis det viser seg at det er noe galt, vil du bli henvist videre til urolog.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse