Hopp til hovedinnholdet

Ble frustrert på fotballbanen og slo hardt i et skilt, skadet knoken?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Spilte fotballkamp her om dagen. Har vært ute med skade i snart 2 år no og har akkurat starta å spille kamper igjen. I kampen ble jeg ganske frustrert over egen prestasjon. Eg spurte om ej kunne bytte i fortvilese og var ganske sint. Når eg kom på benken så følte eg får å slå i nokke. Da slo jeg i reklameskilta vestsiden av benken. Adrenalinet var ganske høgt så eg trur det kan vere grunnen til at eg ikkje kjente smerta. Neste dag ( for meg i går ) kjente eg det skikkelig. De er nokke som ligna på ein opphevelse under lillefinger på høgre handa. Det som e probleme mitt her e da at knoken med lillefingeren e vekk... den e liksom ikkje der..? Der e en hard kul litt lengre nede, kan d vêr knoken??? Eller er den vekke for godt???

Besvart 08.06.2019 08:35
 

Svar
Hei

Det er fint at du tar kontakt. Knoken din kan være skadet da du slo i skiltet. Det er derfor viktig a du tar kontakt med lege for å få tatt et bilde av hånda.

Hånda har mange små ben som kan skades ved et hardt slag. Det kjenner man ikke når man er full av adrenalin som du beskrev. Så da må du enten ta kontakt med legevakten, eller fastlegen på mandag. Be også om å få en bekreftelse dersom du har fått en alvorlig skade.

Nummeret til legevakten er 116 117.

Lykke til.

PS. Jeg synes du skal snakke litt med treneren din om hvorfor du ble frustrert og hva du kan gjøre en annen gang, istedenfor å slå i noe. Det kan jo være noen som reagerte negativt på hvordan du oppførte deg....

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse