Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å brekke beinet ved vaginaen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år. Jeg lurte på om det var mulig å brekke beinet ved vaginaen. Jeg syklet inn i en bil så hat jeg hatt veldig vondt i snart 3 uker. Jeg tør ikke å sjekke hos lege, da jeg har angst. Mvh jente 13 år

Besvart 08.06.2019 12:19
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg forstår at du er bekymret om du fremdeles har vondt ved vaginaen 3 uker etter at du syklet inn i en bil. Jeg kan ikke med sikkerhet si hva du har fått av skader og hva som gjør at du fortsatt har vondt, det er det bare en lege som kan gjøre ved å undersøke deg. 

Det finnes bein i området ved vaginaen, og om det er mulig å brekke om en sykler inn i en bli, er jeg litt i tvil om. Men jeg vil anta at du har slått deg kraftig i dette området, og det kan ta litt tid før det blir bra. Men skulle du bli verre, er det viktig at du sier i fra til de voksne hjemme, slik at du får hjelp til å komme til lege.

For jeg synes du skal snakke med de hjemme om dette. slik at de kan hjelpe deg til å finne ut om du bør snakke med lege, eller kan se det hele an.  

Men jeg forstår at du synes det kan være skummelt å snakke med en lege om dette om du har angst. Men hva tenker du kommer til å skje av farlige ting om du snakker med en lege?

Er det mulig for deg å ta en prat med helsesykepleier i stede? Hvis du ikke rekker det før skolen er slutt, kan du ta kontakt på helsestasjon for ungdom. Her kan du få en prat om dine bekymringer og råd om du bør snakke med lege.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg en god sommer.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse