Hopp til hovedinnholdet

Hvitt arbeidsantrekk og mensen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, så jeg har et ganske teit spørsmål. Jeg har tenkt til å bli lege. Men så begynte jeg å tenke på en ting, hva gjør damene som jobber på sykehuset når de får mensen? De går jo med hvite klær. Tenk vist de ikke får tid til å bytte tampong eller bind fordi de er så travel også blør de gjennom. Hva gjør de da? Eller mensen begynner når de er på jobb og de har ikke bind eller tampong. Eller hva gjør de vist de får kramper. Vist en jente har veldig tung blødning da er jo det veldig ekkelt å måtte gå med hvite bukser. Altså denne bekymringen får meg ikke til å ikke ville bli lege men den gir meg litt angst. Takk for svar<3

Besvart 10.06.2019 20:34
 

Svar
Hei

Så flott at du har mål om å ta en utdanning, selv om den er lang.

Dette med hvite klær og mensen er ikke noe problem. Innen du er ferdig utdanne lege, så har du hatt mensen i omtrent 15 år. Du kjenner kroppen din godt, og vet hva som fungerer godt for deg hvis du får menssmerter eller kramper. Dette er individuelt.

Store blødninger kan reguleres med forskjellige prevensjonsmiddel, så det vil ikke bli noe problem.

Lykke til med videre skolegang.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse