Hopp til hovedinnholdet

Hva kan årsaken være til at jeg får kramper i leggen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Etter Konformasjon Min Har jeg Byttet ut Sykkelen min med En El sparkesykkel. Denne har jeg også Modifisert til og Kunne Kjøre 60Km. Men I den Siste Uken Har Jeg Lagt merke Til Og Få Kramper I leggen Jeg har Ekstremt Sjelden Krampe Og Dette Er Helt nytt og Ekkelt For Meg. Kan årsaken til krampen Være Fordi jeg Byttet ut Sykkeln ?

Besvart 09.06.2019 10:40
 

Svar
Hei

Jeg kan jo ikke svare helt sikkert på dette uten å ha undersøkt deg og vite mer om andre faktorer, men i og med at krampene har oppstått nå etter at du har byttet sykkeltype, er det naturlig å tenke seg at det er en sammenheng. Når du står mye på et ben, sånn som du gjør på sparkesykkel, utfordrer det leggmuskulaturen, og du veksler ikke mellom aktivitet og hvile slik som du gjør på en vanlig sykkel. Det blir altså det vi kaller statisk belastning.

Et tips kan være å bytte litt på hvilket bein du står mest på, og å gå litt innimellom, for å løsne litt opp og få sirkulasjon i muskulaturen. Mange synes også det hjelper å tøye ut muskulaturen når krampene kommer. Les artikkelen under for mer informasjon om kramper i artikkelen under. 

Jeg legger også ved en artikkel om reglene som gjelder for sparkesykkel og lignende fremkomstmidler. Ta gjerne en kikk på den.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor får man krampe?

Muskelkrampe i leggen (colourbox.com)

Har du hatt plutselige, ukontrollerte og smertefulle sammentrekninger i musklene? Da har du trolig hatt muskelkramper.

Les mer

Ingen aldersgrense på ClassyWalk og AirWheel

Person på tohjuls selvbalanserende kjøretøy (colourbox.com)

Les om classy walk, air wheel, skywalker og liknende selvbalanserende kjøretøy.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse