Hopp til hovedinnholdet

Jeg tisser på meg om natta og har prøvd alt av medisiner.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel jente og sliter med sengevæting vi har prøvd alt av medisiner, både medisinsk og noen naturlige medisiner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å bli kvitt det, håper på svar.

Besvart 13.06.2019 18:29
 

Svar
Hei jente 14 år.

Du skriver at du sliter med sengevæting og at du har prøvd det som finner av medisiner, i tillegg til naturmedisin. Jeg skjønner godt at dette er forferdelig plagsomt for deg. Men det finnes andre ting man kan gjøre. Det er for eksempel mulig å få tak i en madrass som gir en alarm hvis det kommer noe fuktighet på den, sånn at du våkner før det har kommet masse tiss i senga.

Det finnes noe som heter uroterapeut på mange sykehus, og jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om at du vil til en slik. Fastlegen kan henvise deg dit. Uroterapeutene er spesialister på alt som har med tissing å gjøre, og jeg tror du kommer til å få den hjelpen du trenger der.

Håper det ordner seg for deg. De aller fleste vokser dette heldigvis av seg, håper det skjer for deg også. Lykke til videre og god sommer.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse