Hopp til hovedinnholdet

smerter i magen etter samleie

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 16 år gammel, snart 17, og har en kjæreste. Vi har ofte sex og jeg har hatt sex tidligere med andre gutter. Har aldri hatt vondt i magen etter sex før, men nå får jeg kraftige smerter. D kommer med en gang vi r ferdige og smertene varer som regel utover dagen og må så ta to-tre ibux før det har roet seg litt ned. Har aldri opplevd dette før med noen andre. Til tider kan smertene være så kraftige at jeg må ligge i fosterstilling og begynner å gråte. Er dette normalt?

Besvart 11.06.2019 10:48
 

Svar
Hei!

Det er ikke uvanlig at jenter opplever mensstruasjonslignende smerter i magen ved samleie eller ved orgasme. Det kan være litt forskjellige årsaker, og for de fleste går dette over eller skjer bare en sjelden gang, og kan ha en sammenheng med menstruasjonssyklusen, eller at penis har vært litt for dypt, noe som ikke er farlig. 

Siden du har opplevd dette flere ganger er det fint å få det undersøkt. For å komme nærmere hva dette kan være er det viktig at du snakker med en lege. Noen ganger finner man ingen grunn, og plagene går over helt av seg selv, men det er viktig . 

Det er viktig for legen å vite om du nylig har startet eller skiftet hormonell prevensjon, om du har smerter når du har mens/blødninger, om du har mer mensblødning enn vanlig, om du har endret utflod eller har endret avføringsmønster. Det kan si litt om hvorfor du har vondt.

Hvis du og partneren din ikke har testet dere for seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia er det viktig å gjøre. 

Snakk med legen din eller legen på helsestasjonen for ungdom så kan dere sammen se om dere kan finne en årsak til at du nå har vondt. 

 Hilsen Lege fra Sex og samfunn i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar