Hopp til hovedinnholdet

Liker å trene, men ser ingen forskjell.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Er 1,60 cm og veier 50 kg. Liker å trene litt men jeg ser aldri noe forskjell. Nesten alle i klassen min er mindre enn 45 kg og har store pupper. Jeg har små og føler at jeg er overvektig.

Besvart 14.06.2019 11:02
 

Svar
Hei

Det er lett å sammenligne seg med andre i klassen, men dere er i en alder hvor det er store individuelle forskjeller i pubertetsutviklingen. Dermed er det helt naturlig at dere ser ulike ut.

Noen har helt sikkert fått store pupper, mens andre har fått mer hofter eller mer magefett. Ingen er like, og det beste er å prøve og være fornøyd akkurat slik man selv er.

Du er ikke overvektig, og har en normalt vekt ut ifra din høyde og alder.

Det er flott at du trener. Trening og et sunt og variert kosthold gir god helse, og er bra uansett hvordan det kroppslige resultatet blir. Genene våre bestemmer mye av hvordan vi reagerer på trening. Noen kan oppleve store kroppslige endringer etter kort tid, mens andre må trene lenge for å oppleve endringer.

 

 

 

Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen om kropp, trening, vekt og puberteten.

Vennlig hilsen helsesykepleier

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse