Hopp til hovedinnholdet

Har hatt mensen i tre uker og lurer på om det er normalt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har mesen har.. har hatt det i 2 Uker så sluttet det i to dager så begynte det Å No har jeg snart hadd det i 3 uker er det vanelig? Har veldig masse mensensmerter vont i hodet magen og ryggen på Samme tid læreren bryr seg ikke om det!

Besvart 15.06.2019 16:25
 

Svar
Hei

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere.

Når du nå har hatt to uker blødning, og så 3 uker etterpå er ikke det helt vanlig. Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med Helsesykepleier eller fastlegen om dette. Menssmerter kan lindres ved varmepute i ryggen eller på magen, eller varm flaske. Dersom det er mer og mer plagsomt, vil jeg anbefale deg å snakke med helsesykepleier eller fastlegen om du for eksempel kan prøve p-piller for å regulere blødningene.

Du bør også sjekke jernlageret ditt, dersom du blør mye. Det er viktig å få i seg nok jern når man har en del blødninger. Det kan man få kjøpt på apoteket, dersom man trenger det.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet